Nagyon fontos tudni, hogy a fogínysorvadás nem csak a száj betegsége. Az ínytasakokban lévő baktériumok a véráramon keresztül a szervezet bármely pontjára eljuthatnak és ott másodlagos megbetegedéseket okozhatnak.

Hihetetlen statisztikák támasztják alá, hogy a 30 év feletti lakosság több mint felénél, 45 év felettiek 85%-nál jelentkezik ínysorvadás! Ez nem csupán a kellemetlen tünetek megjelenésével jár, hanem a már beültetett implantátumokat is nagyon komolyan veszélyezteti.

Mivel az ínysorvadás a szervezetben krónikus gyulladást tart fenn, a szervezet egészére kihat és komoly egészségügyi problémákat okozhat a gócon kívül. A kialakult góc következtében sokszorosára nő a szívinfarktus, az agyvérzés és a koraszülés kockázata. Diabétesz esetén szinte elkerülhetetlenek az ínyproblémák, vagy bőrgyulladás, foltos hajhullás keletkezik.

Minden egy kis fogkővel kezdődik és fogínygyulladással folytatódik.


Minden egy kis fogkővel kezdődik 

és fogínygyulladással folytatódik . . . 


A fogínygyulladás, vagyis gingivitis, csupán a kezdete annak az útnak, mely az ínysorvadáshoz, majd a fogak elvesztéséhez vezethet. A fogínygyulladás a fogat körülvevő szövetek gyulladásos reakciója, ahol a gyulladás fokozódásával a csont, az íny és gyökérhártya is sérül, az íny és a fog között egy baktériumokkal teli tasak jön létre, mely gócot képezve a szervezet egészének működését befolyásolva rengeteg melléktünetet és kellemetlenséget, illetve súlyos másodlagos betegségeket okozva.Az ínygyulladás következtében szinte minden esetben (amennyiben nem kezdik el kezelni megfelelően és megfelelő időben) ínysorvadás alakul ki.